דבי זריהם
קוסמטיקאית מבית דרמלוג'יקה
העור שלנו הוא איבר הנותן לנו תמונת מצב מדוייקת על המתרחש בגופנו ובנפשנו. מצב רוח רע, סטרס ודיכאון משנים את פני העור, כמו גם שמחה אהבה, הצלחה ומצבים חיוביים בחיים. מכיוון שישנם גורמים רבים המשפיעים על עור הפנים, אשר משתנים מעת לעת, כשם שאנו מבצעים טיפולי פנים ובדיקות שגרתיות תקופתיות, מומלץ לבצע אבחון ומיפוי תקופתי הנקרא ‘פייס מאפינג’ (להתאמה אופטימלית של תכשירי טיפול למצב העור ושגרת החיים של הלקוחה), מבדק המתבצע על ידי קוסמטיקאית מומחית לבריאות העור. התאמה נכונה של תכשירי טיפול תביא את העור למצב הבריא והיפה ביותר שלו בהתאם למצבים אישיים והשפעות סביבתיות משתנות.
הגורמים לשינויים במצב העור הם:
שינויים במזג האויר – לאקלים ולהתנהלותנו בעונות השנה יש השפעה רבה על העור. בעונת הקיץ, כאשר העור חשוף לקרני השמש המזיקות וללחות גבוהה, טיפול פנים צריך לכלול תכשירים עשירים בלחות (פחות בתכשירים מזינים), שימוש קבוע בחסמי שמש (SPF גבוה) שימוש מופחת בחומרים פעילים, טיפולי החדרת לחות מוגברים. בעונת החורף, כאשר העור מתמודד עם קור ויובש, אנו חייבים להגן על העור מפני כוויות קור ומשהות ממושכת בחדרים מחוממים אשר מייבשים את העור. לכן שגרת הטיפול בחורף צריכה לכלול תכשירים מזינים אשר שומרים על מעטה ההגנה הטבעי של העור, שימוש בחומרים פעילים בריכוזים גבוהים. כמו בקיץ, גם בחורף חשוב מאוד להקפיד להשתמש במקדמי הגנה מאחר ומידת הקרינה זהה. לעוסקים בפעילות ספורט חורפית כגון סקי חשוב להקפיד הקפדה יתרה בנושא זה. בחורף מומלץ במיוחד לבצע פילינגים וטיפולים משקמים רבי עוצמה.
תזונה – לתזונה יש השפעה רבה על בריאות עורנו, שינויים דרסטיים של דיאטות קיצוניות לסירוגין, או אכילה לא מאוזנת, מחסור בשתייה ועוד יעניקו לעור מראה אפרפר וחסר חיוניות וברק. תזונה יכולה לגרום לעור להראות עייף ואנמי.
מצבים הורמונליים – שינויים הורמנלים כגון שימוש בגלולות, התקן הורמונלי, הריון והנקה כל אלה משפיעים מאוד על מראה העור ומגבירים מאוד הנטייה לפיגמנטציה להופעת פצעונים, תשעורת יתר ומצבי אקנה קשים. מצבים הורמונאליים אלו חייבים להילקח בחשבון כאשר בונים שגרת טיפול מדוייקת, גם אם מדובר בשינויים לתקופה מגובלת כגון הריון. בתקופת הריון והנקה אין להשתמש במרכיבים כגון חומצה סליצילית או רטינול ורטין A.
תרופות – שימוש קבוע בתרופות, סטרואידים, אנטיביוטיקה, תרופות נגד לחץ דם ועוד ישפיעו על מראה העור ועל כן יש לתת דגש כאשר אנו בונים עם את שגרת הטיפול היומית שלנו. במצב של סכרת אין לבצע ניקוי עמוק ואין לפתוח פצעים. במצב של יתר לחץ דם אין להשתמש במיכשור חשמלי.
עיסוק – מיקום העבודה ואופי העבודה משפיעים רבות על מראה העור. עבודה הכרוכה בסטרס, שעות עבודה ממושכות או חשיפה למזהמים סביבתיים, ישפיעו מאוד על טב העור ומראהו. לדוגמה: שוטר או מדריך טיולים אשר נמצאים רוב שעות היום בחוץ וחשופים לשמש ומזהמים סביבתיים, צריכים לבנות שגרת טיפולי פנים המכילים תכשירים שיגנו ויטהרו את העור כגון תכשירים המכילים פחם.
שגרת טיפול – צריך לוודא שקיימת שגרת טיפול והאם היא מתאימה לסוג ומצב העור. לעיתים אנו מבצעים שגרת טיפול פנים שאינה תואמת כלל את צרכי העור. לדוגמה אישה בעלת עור עדין דק ורגיש המשתמשת בתכשירי פילינג אגרסיביים ואברסיביים, תגרום לעצמה להחמרת הרגישות בעור. כ- 80% מהתוצאות על פני העור תלויות בשגרת הטיפול הבייתית שלנו, לכן חשוב מאוד להקפיד על שגרת טיפול נכונה ומתאימה לעור ולסגנון החיים.
מצבי סטרס – מצבי סטרס אשר אינם בשליטה, או שהתפיסה שלנו לגבי אותם מצבי סטרס היא שלילית, אנו עלולים לגרום לעור להראות חסר ברק, חסר חיות עם קמטוטים. הנפש היא הראי של האדם וכל שינוי נותן את אותותיו על פני העור. על חשוב להדגיש שהדבר החשוב ביותר לפני שקובעים את שגרת הטיפול בעור הפנים, חשוב ביותר לבצע איבחון מדוייק של מצב העור.
לחצי: כתמים ופיגמנטציה
לחצי: אקנה ועור בעייתי לבני נוער
לחצי: AGE SMATR מניעה וטיפול בסימני הזדקנות מוקדמת בעור